Behandling over internett og telefon for spilleavhengighet

, Psykolog, Blå Kors Senter lest 2.4K ganger

Har du tenkt på å oppsøke behandling men vet ikke om tradisjonell behandling på en klinikk passer for deg? Bor du langt unna nærmeste behandlingssted for spilleavhengighet? Ønsker du lett tilgjengelig behandling over internett/telefon, uten å måtte be din lege om henvisning?

Fjernbasert behandling for spilleavhengige er et landsdekkende internett og telefon basert behandlingsprogram. Behandlingen er organisert som et prosjekt og finansieres av Helsedirektoratet, Sykehuset Innlandet HF står for driften av tilbudet.

Behandlingen består av ukentlige telefonsamtaler med en terapeut, og skriftlige arbeidsoppgaver danner utgangspunktet for samtalene. Oppgavene omhandler sentrale tema innenfor spillproblematikk, og har en teoretisk forankring i kognitiv terapi. Den skriftlige kommunikasjonen vil foregå via en brukerkonto i www.minhelse.no

Behandlingsforløpet strekker seg over rundt tre måneder, og man får tilbud om oppfølgingssamtale etter fullført behandling. Det er ikke krav til legehenvisning for å delta. For å komme i gang med Fjernbasert behandling for spilleavhengige, gå til www.spillbehandling.no og send inn påmeldingsskjema. Man må samtykke skriftlig for å benytte seg av tilbudet, samtykkeerklæringen utsendes per post etter en forsamtale.

Var dette nyttig? Del det!